Miłośnicy kuchni na przykład azjatyckiej, czy śródziemnomorskiej mogą stracić apetyt, gdy zapoznają się z wynikami kontroli przeprowadzonej przez Wojewódzki Inspektorat Inspekcji Handlowej w Poznaniu.
Na zlecenie Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów inspektorzy wzięli pod lupę 12 wybranych lokali gastronomicznych, oferujących dania kuchni zagranicznych, znajdujących się na terenie Wielkopolski. Odwiedzili placówki m.in. w Poznaniu, Kole, Koninie, Turku Kaliszu, Ostrowie Wielkopolskim, Lesznie i Kościanie.
Zobacz także: Po czym poznać dobry lokal gastronomiczny
– Szczególną uwagę zwrócono na rzetelność obsługi klientów, przestrzeganie prawidłowych warunków przechowywania produktów, terminy ich ważności, jakość oferowanych wyrobów kulinarnych i napojów – zaznacza Maciej Przybylak, rzecznik WIIH w Poznaniu. I dodaje: – Niestety, wyniki kontroli nie napawają optymizmem.
W 10 lokalach na 12 skontrolowanych stwierdzono nieprawidłowości.
O tym przeczytasz w artykule w serwisie Plus
Magda Gessler o "Kuchennych rewolucjach" - zobacz wideo:
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?