5 z 13
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Jajka, a szczególnie żółtka jaj, zawierają witaminę D....](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/6e/68/638e09da6333b_o_large.jpg)
fot. pixabay.com/materiał ilustracyjny
Co jeść, by poprawić pamięć i koncentrację? Te produkty są najlepsze we wspieraniu prawidłowej pracy mózgu
Jajka
Jajka, a szczególnie żółtka jaj, zawierają witaminę D. Wspomaga ona prawidłowe działanie komórek układu nerwowego: neuronów i komórek gleju. Odpowiedni poziom witaminy D zapobiega demencji i zaburzeniom poznawczym.
Można ją uzyskać m.in. pod wpływem przebywania na słońcu. W mniej słonecznych miesiącach warto ją suplementować i spożywać produkty, które ją zawierają. Oprócz jajek będą to: wątróbka, ser, ryby, np. tuńczyk, makrela, łosoś.
Sprawdź kolejny produkt --->