1/25
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grzyby jemy przede wszystkim nie dla wartości odżywczych...
fot. Pixabay

Grzyby jemy przede wszystkim nie dla wartości odżywczych lecz dla smaku i aromatu. Można z nich przyrządzić wiele potraw, a ich smak podkreśli je wyjątkowo. Bo kuchnia bez grzybów obyć się niemal nie może. Smakowite zupy grzybowe, z których słynie kuchnia polska, to na pewno jedne z najbardziej aromatycznych zup. Grzyby podniosą też smak sosu czy gotowanej kapusty. Dusimy je, smażymy, ale też marynujemy i suszymy, a nawet mrozimy, by wykorzystywać je przez cały rok, nie tylko podczas grzybowego sezonu.
Zobacz przepisy na dania z grzybami---->

A tu sprawdzisz, gdzie są grzyby w wielkopolskich lasach (materiał aktualizowany) --->

Zobacz również

Woda z saturatora, wyroby czekoladopodobne i oranżada. Smaki z czasów PRL-u

Woda z saturatora, wyroby czekoladopodobne i oranżada. Smaki z czasów PRL-u

Szopka bożonarodzeniowa 2021 W Krakowie trwa tradycyjny konkurs szopek

Szopka bożonarodzeniowa 2021 W Krakowie trwa tradycyjny konkurs szopek

Polecamy

Cyberpunk 2077 na VR – kolejna szansa dla gry od CD Projekt?

Cyberpunk 2077 na VR – kolejna szansa dla gry od CD Projekt?

Blisko połowa młodych dorosłych w Polsce mieszka z rodzicami. Lenistwo? Niekoniecznie

Blisko połowa młodych dorosłych w Polsce mieszka z rodzicami. Lenistwo? Niekoniecznie

Masz coś takiego na powiekach? Może ci grozić miażdżyca!

Masz coś takiego na powiekach? Może ci grozić miażdżyca!

Dodaj ogłoszenie