MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 24
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
2 saszetki kaszy pęczak, 500 g świeżych leśnych grzybów, 1...
fot. Materiały prasowe marki Halina

Dania z grzybami. Zobacz przepisy na rozmaite aromatyczne potrawy z grzybów lub w ich towarzystwie

Pęczotto z grzybami, czipsami z jarmużu i rozmarynem

2 saszetki kaszy pęczak, 500 g świeżych leśnych grzybów, 1 duża cebula pokrojona w kostkę, 2 ząbki czosnku drobno posiekane, 2 pomidory obrane i pokrojone w kostkę, 500 ml bulionu lub wody, 1 garść jarmużu, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 1 łyżka posiekanego świeżego rozmarynu, olej do smażenia, 3 łyżki masła, sól i pieprz
Kaszę ugotować. Jarmuż smażyć na głębokim oleju aż będzie chrupiący, osuszyć na papierowym ręczniku i delikatnie posolić. Grzyby pokroić w mniejsze części i obsmażyć na łyżce masła. Doprawić do smaku. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, dodać cebulę z czosnkiem i smażyć aż zmięknie. Dodać pomidory i pęczak. Smażyć przez chwilę. Jak woda odparuje dodać jedną chochelkę bulionu. Za każdym razem jak woda odparuje dodawać kolejną cześć bulionu aż zostanie jedna chochelka. Dodać grzyby i ostatnią porcję bulionu. Dodać grzyby, natkę, rozmaryn i łyżkę masła. Wymieszać i doprawić. Na koniec dodać jarmuż. (www.halina.eu)

Przejdź do następnego slajdu ------>

Zobacz również

Procesja w uroczystość Najświętszego Ciała i Krwi Chrystusa w Szamocinie

NOWE
Procesja w uroczystość Najświętszego Ciała i Krwi Chrystusa w Szamocinie

Rezygnacja prezesa Sądeckich Wodociągów. „Jedyna rysa to polityka władz miasta”

Rezygnacja prezesa Sądeckich Wodociągów. „Jedyna rysa to polityka władz miasta”

Polecamy

Masz lecieć samolotem? Weź te leki, mogą ci uratować życie

HIT DNIA
Masz lecieć samolotem? Weź te leki, mogą ci uratować życie

Uczniowie pojadą na wycieczki szkolne za darmo! Startuje nowy program

Uczniowie pojadą na wycieczki szkolne za darmo! Startuje nowy program

Apetyczne bułeczki z kremem. Mogłeś ich jeszcze nie jeść

Apetyczne bułeczki z kremem. Mogłeś ich jeszcze nie jeść