Do uroczystości doszło 11 lipca w Poznaniu. Certyfikaty odebrało aż sześć podmiotów z branży spożywczej. - To dla mnie zaszczyt i ogromne wyróżnienie - mówił w rozmowie z nami Szymon Bednarek.
W liczącej 124 osób grupie, to piąta firma z powiatu kościańskiego. - Takie członkostwo to szansa na szeroką promocję. Regularnie zapraszamy członków Sieci na różnorodne imprezy - informuje na oficjalne stronie UMWW, Wicemarszałek Krzysztof Grabowski.
Gospodarstwo specjalizuje się przede wszystkim w produkcji warzyw kiszonych. Podstawą uprawy są kapusta i ogórek. - To zdrowa żywność, bez żadnej chemii. Jej atutem jest tradycyjność i brak konserwantów - podkreśla ojciec Szymona, a zarazem sołtys wsi.
Więcej w najnowszym numerze "Faktów Kościańskich".
Nie tylko o niedźwiedziach, które mieszkały w minizoo w Lesznie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?