Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Gospodarstwo z wyczuciem smaku

Łukasz Kaczmarek
Szymon Bednarek to właściciel gospodarstwa warzywno-rolnego w Nowych Oborzyskach. Jego działalność została doceniona i uhonorowana certyfikatem Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska.

Do uroczystości doszło 11 lipca w Poznaniu. Certyfikaty odebrało aż sześć podmiotów z branży spożywczej. - To dla mnie zaszczyt i ogromne wyróżnienie - mówił w rozmowie z nami Szymon Bednarek.

W liczącej 124 osób grupie, to piąta firma z powiatu kościańskiego. - Takie członkostwo to szansa na szeroką promocję. Regularnie zapraszamy członków Sieci na różnorodne imprezy - informuje na oficjalne stronie UMWW, Wicemarszałek Krzysztof Grabowski.

Gospodarstwo specjalizuje się przede wszystkim w produkcji warzyw kiszonych. Podstawą uprawy są kapusta i ogórek. - To zdrowa żywność, bez żadnej chemii. Jej atutem jest tradycyjność i brak konserwantów - podkreśla ojciec Szymona, a zarazem sołtys wsi.

Więcej w najnowszym numerze "Faktów Kościańskich".

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Nie tylko o niedźwiedziach, które mieszkały w minizoo w Lesznie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na koscian.naszemiasto.pl Nasze Miasto