MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Najzdrowsze artykuły spożywcze, czyli te zawierające...
fot. monicore/pixabay.com

Jak przygotować zdrowe jedzenie? 10 kuchennych błędów i sposoby, by ich unikać

Przechowywanie ziół, przypraw i olejów na kuchennym blacie

Najzdrowsze artykuły spożywcze, czyli te zawierające najbardziej nietrwałe związki odżywcze, warto chronić przed działaniem światła – dotyczy to zwłaszcza olejów, ziół i przypraw korzennych. Warto więc zlikwidować wystawę tych produktów w przezroczystych pojemnikach i zastąpić je nieprzejrzystymi opakowaniami albo schować do szafki. Ponieważ korzystne związki zawarte w tłuszczach roślinnych szybciej rozkładają się w temperaturze pokojowej (a zwłaszcza kuchennej, gdy gotujemy lub pieczemy), warto trzymać je w lodówce. To samo dotyczy orzechów, pestek i nasion oleistych.

Zobacz również

Szczepan Ruman na czele  Industrii Kielce! Zastąpił Magdalenę Szczukiewicz

Szczepan Ruman na czele Industrii Kielce! Zastąpił Magdalenę Szczukiewicz

Dni Zakopanego 2024 - będzie się działo

Dni Zakopanego 2024 - będzie się działo

Polecamy

Stałe komisje szacujące straty suszowe? Tego chcą rolnicy

Stałe komisje szacujące straty suszowe? Tego chcą rolnicy

Zachwycająca tarta z truskawkami i mascarpone. Zniknie do ostatniego okruszka

Zachwycająca tarta z truskawkami i mascarpone. Zniknie do ostatniego okruszka

Czy w Boże Ciało dochodzą przelewy? Zobacz, do kiedy masz czas

Czy w Boże Ciało dochodzą przelewy? Zobacz, do kiedy masz czas