MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Rozkrój strąki papryki na pół (w przypadku papryczek chili...
fot. Bru-nO/pixabay.com

Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa

Papryka

Rozkrój strąki papryki na pół (w przypadku papryczek chili można zostawić je w całości), usuń palcami gniazdo nasienne, rozkrój ew. na połówki. Grilluj 8-10 min (na średnio rozgrzanym ruszcie), obracając w trakcie pieczenia. Paprykę do szaszłyków pokrój natomiast w kawałki o boku ok. 3 cm. Czas pieczenia często zależy wtedy od pozostałych składników, jednak nic się nie stanie, jeśli warzywo to po przygotowaniu całości będzie wciąż jędrne czy zbyt miękkie.

Zobacz również

Amerykańskie ZOO żegnają pandy wielkie. W tle dyplomatyczny konflikt

Amerykańskie ZOO żegnają pandy wielkie. W tle dyplomatyczny konflikt

Trener Polaków Robert Kalaber: - To był nasz najlepszy mecz

Trener Polaków Robert Kalaber: - To był nasz najlepszy mecz

Polecamy

Ostrzeżenie meteo dla całej Wielkopolski

Ostrzeżenie meteo dla całej Wielkopolski

Pęka ci głowa? Możesz chorować na dolegliwość, która dotyka 4 na 10 Polaków

Pęka ci głowa? Możesz chorować na dolegliwość, która dotyka 4 na 10 Polaków

Najlepszy tort truskawkowy. Idealny na rodzinne spotkania

HIT DNIA
Najlepszy tort truskawkowy. Idealny na rodzinne spotkania