Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Certyfikat Doceń Polskie dla szparagów konserwowych z Kościana

Anna Szklarska-Meller
Szparagi konserwowe produkowane przez kościańską firmę Frykas otrzymały certyfikat Doceń Polskie. Smak, wygląd i stosunek jakości produktu do jego ceny oceniali profesjonalni kucharze oraz m.in. przedstawiciel ministerstwa rolnictwa.

Wszystkie produkty spożywcze ubiegające się o certyfikat Doceń Polskie przechodzą dwa etapy oceny. Podczas pierwszego sprawdza się czy są one związane z naszym krajem np. poprzez składniki lub recepturę. Wyroby, które pozytywnie przejdą wstępną weryfikację, zostają dopuszczone do drugiego etapu - audytu certyfikacyjnego.

Tutaj decydujący głos należy do loży ekspertów, której przewodniczącym jest Mirek Drewniak, szef kuchni. W loży zasiadają m.in. przedstawiciel Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz kucharze reprezentujący Fundację Klubu Szefów Kuchni. Każdy z ekspertów samodzielnie ocenia artykuły spożywcze, a następnie przyznaje im punkty w skali 1-10. Ocenie podlegają smak i wygląd wyrobu, a także stosunek jakości produktu do jego ceny.

W tym roku jednym z laureatów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego Doceń Polskie zostały szparagi konserwowe produkowane przez kościańską firmę Frykas. - Dzięki programowi producenci zyskują dodatkowy atut na bardzo konkurencyjnym rynku, a konsumenci pewność, że wyrób został sprawdzony przez fachowców. Certyfikat to także potwierdzenie pochodzenia produktu i wskazówka dla osób, które kupują polską żywność - zaznacza Anna Koza specjalista ds. public relations w Adventure Media.

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na koscian.naszemiasto.pl Nasze Miasto